O Nas


Aleksander Regoršek je eden od vrhunskih slovenskih fotografov. V njegovem fotografskem studiu Foto Rega že dve desetletji nastaja zakladnica spominov, ki jo oblikuje tisoče portretov, stotine porok in mnoštvo drugih dogodkov, ujetih v večnost njegove fotografije. Skupaj z ženo Natalijo danes soustvarjata v enem od osrednjih fotografskih ateljejev, ki je tesno zlit z utripom celotne mariborske skupnosti, njune fotografije pa so našle dom širše v Sloveniji in tujini.

Foto Rega je v slovenskem in mednarodnem merilu prepoznaven predvsem po vrhunski poročni fotografiji, ki skupaj s studijsko in portretno fotografijo, fotografiranjem dogodkov in produktov ter dopolnilnimi fotografskimi storitvami oblikuje moderen fotografski studio. Med storitvami Foto Rega posebej odlikujejo unikatne in ročno izdelane poročne knjige, ki po kakovosti in umetniškem vtisu segajo v svetovni vrh.

Aleksander Regoršek je rojen v Mariboru. Že v zgodnji mladosti je odkril fotografijo in vse odtlej na svet gleda skozi fotografski objektiv. Leta 1989 je začel s samostojno fotografsko potjo in v dveh desetletjih zgradil uveljavljen družinski fotografski studio s širokim krogom zvestih strank.

Igra svetlobe in senc je zanj nekaj edinstvenega. Izziv, ki se nikoli ne konča. Ujeti življenje v njegov kontrast, povezati trenutek v večnost, pokazati spokojnost sreče in radost pričakovanja. Zanj fotografija ni le obrt in obvladovanje tehnike, pač pa nikoli dokončan umetniški izziv, ki vedno znova išče lepoto, ki je vredna zapisa v mali zgodovini njegovih fotografij.

Kratka biografija

Njegov pogled na svet…
Aleksander Regoršek od malih nog gleda na svet skozi fotografski objektiv. To je njegov pogled na svet.
Ujeti lepoto in jo preslikati v srce…
Fotografija je zanj izziv, ki se nikoli ne konča. Vedno znova ujeti lepoto, ki je vredna zapisa v mali zgodovini njegovih fotografij. Vredna, da jo preslikamo v srce.
Tisoče spominov, ki ne bodo nikoli pozabljeni…
Že dve desetletji ustvarja zakladnico spominov. Tisoče trenutkov, nasmehov, solz, objemov, dotikov in iskric v očeh, ujetih v večnosti. Tisoče spominov, ki ne bodo nikoli pozabljeni.

Naše prednosti

1

Iskrena spontanost

2

Umetniško oko

3

Prefinjena eleganca

4

Vrhunska tehnika

Naša spletna stran v namen boljšega delovanja uporablja piškotke. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več o tem