O nas

Aleksander Regoršek je eden od vrhunskih slovenskih fotografov. V njegovem fotografskem studiu Foto Rega že dve desetletji nastaja zakladnica spominov, ki jo oblikuje tisoče portretov, stotine porok in mnoštvo drugih dogodkov, ujetih v večnost njegove fotografije. Skupaj z ženo Natalijo danes soustvarjata v enem od osrednjih fotografskih ateljejev, ki je tesno zlit z utripom celotne mariborske skupnosti, njune fotografije pa so našle dom širše v Sloveniji in tujini.

Foto Rega je v slovenskem in mednarodnem merilu prepoznaven predvsem po vrhunski poročni fotografiji, ki skupaj s studijsko in portretno fotografijo, fotografiranjem dogodkov in produktov ter dopolnilnimi fotografskimi storitvami oblikuje moderen fotografski studio. Med storitvami Foto Rega posebej odlikujejo unikatne in ročno izdelane poročne knjige, ki po kakovosti in umetniškem vtisu segajo v svetovni vrh.

Aleksander Regoršek je rojen v Mariboru. Že v zgodnji mladosti je odkril fotografijo in vse odtlej na svet gleda skozi fotografski objektiv. Leta 1989 je začel s samostojno fotografsko potjo in v dveh desetletjih zgradil uveljavljen družinski fotografski studio s širokim krogom zvestih strank.

Igra svetlobe in senc je zanj nekaj edinstvenega. Izziv, ki se nikoli ne konča. Ujeti življenje v njegov kontrast, povezati trenutek v večnost, pokazati spokojnost sreče in radost pričakovanja. Zanj fotografija ni le obrt in obvladovanje tehnike, pač pa nikoli dokončan umetniški izziv, ki vedno znova išče lepoto, ki je vredna zapisa v mali zgodovini njegovih fotografij.

podpis-aleksander